Які продукти можуть дати організму магній

Які продукти можуть дати організму магній
Які продукти можуть дати організму магній

Дієтолог Людмила Денисенко констатує, що багато сучасних людей не отримують з тим харчуванням, якого вони дотримуються, потрібної кількості магнію.




Багато хто знає, що магній є «серцевим» мінералом. Дійсно, його достаток в організмі сприяє стабільному нормальному серцебиття, захищає від аритмій, важливий для нормалізації артеріального тиску. Також із наявністю цього мінералу пов’язаний стан кісток, суглобів – при його дефіциті можливі суглобові болі. Крім того, магній є однією з найважливіших поживних речовин для підтримки неврологічного здоров’я – його нестача сприяє розвитку тривожності, безсоння, дратівливості, нервозності.

За словами лікаря-дієтолога Людмили Денисенко, раціон багатьох людей сьогодні збіднений цим мінералом.Читайте також:  Названо небезпечні наслідки надмірного вживання кави

«Через те, що сучасні люди віддають перевагу переважно переробленим продуктам, у яких корисного елемента залишається не так вже й багато, адже він втрачається в процесі приготування, організм отримує магній трохи більше половини необхідної норми», – розповіла Денисенко в інтерв’ю.

Також медик повідомила, які продукти можуть надати організму магній.

«Головними джерелами цієї речовини є: пшеничні висівки, кунжут, гарбузове насіння, оливки та насіння соняшника».

Інші джерела. Денисенко порадила використати з метою заповнення рівня магнію в організмі такі продукти:

  1. Гречка.
  2. Пшоно.
  3. Бобові.
  4. Кедрові горішки.
  5. Кеш’ю.
  6. Банани.
  7. Темний шоколад.
  8. Картопля та морква.
  9. Темно-зелені листяні овочі.
  10. М’ясо та молоко.

Джерело: newsyou.info