З чого в Україні виготовляють сосиски і ковбасу
Про це повідомив голова Правління «Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ» Валентин Безрукий у коментарі кореспонденту УНН, повідомляє сайт Agroreview.com.
«Щоб здешевити продукт, виробник (варених ковбас і сосисок — ред.) штучно збільшує м’ясну масу за рахунок нашпигування тією ж соєю, додаванням компонентів, які не особливо впливають на органолептики, але при цьому дозволяють отримати більше вихід вироби. А технологічна обробка варених ковбас настільки на сьогоднішній часах серйозна, що ідентифікувати частину складу взагалі не представляється можливим в Україні в принципі», — зазначив експерт.
За його словами, технологія виробництва вареної ковбаси і сосисок дозволяє зробити досить смачний продукт з «не самих хороших» інгредієнтів.
При цьому він уточнив, що сирокопчену, в’ялену і копчену ковбаси важче підроблювати, особливо в дорогому сегменті.