Щодо правил забою тварин та продажу м’яса на агропродовольчих ринках




Щодо правил забою тварин та продажу м’яса на агропродовольчих ринках

Щодо правил забою тварин та продажу м’яса на агропродовольчих ринках
Щодо правил забою тварин та продажу м’яса на агропродовольчих ринках

За новими правилами, на власному подвір’ї можна забивати не більше трьох голів на тиждень.




23 квітня 2019 року з метою забезпечення надходження на агропродовольчі ринки Олешківського району якісної та безпечної продукції тваринництва, отриманої від подвірного забою, начальником Олешківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області П. Бабійчуком проведено робочу зустріч з особами, які здійснюють забій та реалізацію м’яса на агропродовольчих ринках Олешківського району.

Провідною темою заходу став розгляд питання щодо дотримання вимог Законів України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною».

Тепер, за новими правилами, на власному подвір’ї можна забивати не більше трьох голів на тиждень, в той час як раніше обмеження становило три голови на добу.

Отже, зараз цей показник становитиме 150 голів на рік. Жодних обмежень щодо реалізації вирощеною селянами худоби наразі не існує. Закон регламентує обмеження механізму до 1 січня 2025 року, після чого вводитимуться більш жорсткі вимоги.

Наприклад, також планується обмеження і на реалізацію продукції, вона зможе бути використана виключно для власного споживання. Та навіть після 2025 року вся продукція, отримана у результаті забою вирощеної в особистих селянських господарствах худоби, забитої на обладнаних бійнях, у повному обсязі може бути реалізована на ринках, але не далі ніж за 50 км від місця забою.

Подвірний забій тварин проводиться з обов’язковим дотриманням вимог «Ветеринарно-санітарних правил для боєнь, забійно-санітарних пунктів господарств та подвірного забою тварин», що зареєстровані у Міністерстві юстиції України 28 січня 2004 р. за № 121/8720.

Під час зустрічі також було наголошено про розміри адміністративної відповідальності у разі порушення зазначених вимог і правил.

Джерело: Олешківський Вісник

График работы организаций и учреждений во время карантина связанного с коронавирусной инфекций COVID 19 в Украине новости справочная информация


Loading...

Так же, может быть интересно для Вас:

От каких продуктов лучше воздержаться во время карантина
Медики розповіли про п’ять корисних продуктів з вуглеводами для організму людини
На українських ринках з’явилася перша морква врожаю 2019 року
Запад и север Украины рискуют остаться без груш вишен и абрикосов
За рік капуста подорожчала майже на 40 відсотків кілограм коштує понад 44 грн
Капуста провансаль
В Украине продают поддельный рис который растворяется в воде как уберечься
Почему в Украине настолько дорогая еда цены давно сравнимы с ЕС
Як правильно харчуватися в піст
Украина продолжает скупать пальмовое масло больше всего в Индонезии
З чого в Україні виготовляють сосиски і ковбасу
История всемирно известного гамбургера и как его приготовить
Які продукти здорожчають у 2019 році найбільше
Запах мяса Как не ошибиться с выбором мясоколбасных изделий на праздничный стол
Насколько подорожал борщевой набор в Украине ноябрь 2018 года

Оставьте комментарий

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте как обрабатываются ваши данные комментариев.

Херсонский ТОП