Нутриціолог, дієтолог Наталія Ковальська назвала 5 правил харчування для людей віком понад 40 років
Названо правила харчування для людей старше 40 років
По-перше, харчування має бути збалансованим. «Збалансованим не тільки за білками, жирами та вуглеводами, відповідно до ваших індивідуальних норм, але й наскільки це можливо, за вітамінами, мікроелементами, незамінними жирними кислотами та амінокислотами», — пояснила фахівець. По-друге, потрібно урізноманітнити харчування. Для здоров’я кишечника, наприклад, до раціону слід додати листову зелень, овочі, бобові, горіхи, ягоди, фрукти, продукти ферментування — квашену капусту, буряк, місо, кімчі, кефір.
Також слід скоротити споживання продуктів, що викликають запальні процеси. Це будь-яка смажена їжа, м’ясні напівфабрикати (сосиски, ковбаси), білий хліб, випічка з рафінованого борошна, маргарин, чіпси.
Крім цього, слід вживати бразильський горіх, кешью, рибу, індичку, курку, бурий рис, бобові, гриби, шпинат, вівсянку. Не завадять ягоди, помідори, какао, темний шоколад, кава, чай, суміш приправ каррі. Також потрібно значно скоротити споживання солодкого.
Джерело: zdorovia.com.ua