Фінансова підтримка України від Євросоюзу Боррель назвав суми

Фінансова підтримка України від Євросоюзу Боррель назвав суми
Фінансова підтримка України від Євросоюзу Боррель назвав суми

Євросоюз ухвалив рішення про надання Україні 50 мільярдів євро. Про це сьогодні, 11 травня 2023 року, заявив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель під час Європейського саміту з оборони і безпеки в Брюсселі, інформує FREEДОМ.



“Не так давно я розмовляв зі своїм штабом і сказав: “Дивіться, у нас є фонд, і ми постачаємо зброю партнерам по всьому світу для навчання їхніх військ. Але чому не можна зробити те саме для України? Тільки через те, що Україна перебуває у стані війни?”. Саме з цієї причини ми зійшлися на пропозиції надати 50 млрд євро. Рішення було ухвалено відразу. Перший транш— 500 млн євро, на сьогодні — близько 6 млрд”, – сказав Боррель.

І всі країни-члени ЄС, а також інститути Євросоюзу мають надати Києву підтримку на суму близько 16 млрд євро.

“І це не кінець. І для нас усіх дуже важливо, щоб війна припинилася. Але подивіться, що відбувається зараз. Росія систематично бомбить Україну. Але водночас російська армія зазнає поразки. Вони намагалися взяти Київ за пару тижнів, вони зазнали невдачі”, — сказав глава дипломатії ЄС.

Нагадаємо, Євросоюз погодив закупівлю мільйона боєприпасів для Збройних сил України. Боєприпаси мають бути поставлені протягом року. На це виділяється 2 млрд євро.

Джерело





Оставьте комментарий