Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла запам’ятай ці правила

У періоди відсутності світла українцям можна не перейматися тим, чи збережеться їжа в холодильнику — є вихід.

Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла запам'ятай ці правила
Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла запам’ятай ці правила

Практично у всіх українських населених пунктах діють графіки відключення світла. Однак іноді електроенергію відключають і включають несподівано. Це спричиняє перепади напруги, що може призвести до поломки побутової техніки.



За словами експертів, дуже страждають на такі події холодильники, повідомляє znaj.ua.

Цього разу, наш дорогий читачу, ми разом розберемося, як уникнути поломки пристрою.

У періоди відсутності світла українцям можна не перейматися тим, чи зберегтися їжа в холодильнику. Сучасна побутова техніка влаштована так, що може зберігати холод по кілька годин, якщо не відкривати дверцята без особливої ​​потреби або покласти на одну з полиць пляшку з льодом.

А ось сам агрегат може і не витримати незмінних відключень електроенергії. І причиною цього найчастіше стають різкі стрибки напруги в мережі. Справа в тому, що коли включають світло, люди активно починають користуватися електричними приладами. Це і призводить до стрибків.

Тому щоб захистити холодильник від можливих поломок, краще вимикати його з розетки відразу після того, як відключили електроенергію. Потім, коли світло дадуть, не варто одразу підключати його до мережі. Краще зачекати 5-10 хвилин. Це дасть змогу вберегти агрегат від стрибків напруги.

По можливості, українці можуть купити спеціальне струмове реле. Такий пристрій урятує холодильник від перепадів і коштує в середньому від 800 до 1500 гривень. Знайти його можна у магазинах побутової техніки.

Подписывайтесь на "Блокнот Херсона" в Telegram или Viber




Оставьте комментарий