Коболєв Нафтогаз проти абонентської плати на газ грудень 2015

Коболєв Нафтогаз проти абонентської плати на газ грудень 2015 naftogaz-proti-abonentskoї-plati-na-gaz
Коболєв Нафтогаз проти абонентської плати на газ грудень 2015

Коболєв Нафтогаз проти абонентської плати на газ грудень 2015

НАК «Нафтогаз України» виступає проти введення абонентської плати за користування розподільними газовими мережами.



Про це голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Ми вважаємо, що стягнення абонентської плати з розрахунку за максимально передбачену потужність є несправедливим, оскільки ця величина у більшості випадків є надлишковою, тобто значно більшою за фактичну потребу абонента», – йдеться в повідомленні.

Раніше Коболєв заявив, що з квітня 2016 року українцям можуть додати щомісячну абонплату за користування газовими мережами.

За розрахунками робочої групи відомства, абонплата за доступ до «труби» становитиме 17 грн/міс. за наявності тільки газової плити і 29 грн/міс. – за плиту і газовий котел.

Але при цьому обіцяють, що з ціни газу приберуть складову «на перекачування» (за даними НКРЕКП, вона дорівнює 10,4% від «літньої» ціни (7,2 грн/кубометр), або 75 коп.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин пояснив, що запровадження абонентської плати на газ для населення дозволить облгазам оптимізувати використання існуючих газорозподільчих мереж, оскільки на сьогодні облгази змушені витрачати власні кошти на обслуговування встановлених потужностей.

Джерело





Оставьте комментарий