Чи потрібно повіряти теплові лічильники в Херсоні?

RU

Чи потрібно повіряти теплові лічильники в Херсоні?
Чи потрібно повіряти теплові лічильники в Херсоні?

Питання повірки теплових лічильників останнім часом стало актуальним для багатьох споживачів у Херсоні. З моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну, уряд тимчасово призупинив обов’язкову повірку таких приладів, однак на початку квітня минулого року Кабінет Міністрів відновив цю процедуру для більшості регіонів.



Проте, згідно з постановою уряду від 7 квітня 2023 року, для споживачів, які проживають на тимчасово окупованих територіях або в місцевостях, де ведуться активні бойові дії, зроблено виняток. Херсон, будучи територією активних бойових дій з 1 травня 2023 року, потрапляє під дію цього виключення. Це означає, що мешканці міста поки що можуть не хвилюватися щодо повірки своїх теплових лічильників, якщо вони залишаються в робочому стані.

За даними уряду, результати попередньої повірки залишаються чинними до завершення бойових дій і ще протягом шести місяців після цього. Отже, усі розрахунки на основі показань таких лічильників будуть визнаватися дійсними протягом цього періоду. Важливо зазначити, що вимога повірки залишається актуальною лише у випадку несправності приладу.

Таким чином, херсонці можуть спокійно продовжувати користуватися тепловими лічильниками без необхідності в терміновій повірці, якщо їхні прилади функціонують належним чином.

Подписывайтесь на "Блокнот Херсона" в Telegram или Viber




Оставьте комментарий