Дата звернення за призначенням пенсії через вебпортал Пенсійного фонду України

RU

Дата звернення за призначенням пенсії через вебпортал Пенсійного фонду України
Дата звернення за призначенням пенсії через вебпортал Пенсійного фонду України

Як визначається дата звернення за призначенням пенсії

Згідно з українським законодавством, зокрема Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», призначення пенсії за віком може відбуватися автоматично або за зверненням особи на основі поданої заяви. Але як визначається дата звернення, якщо заява подана через вебпортал Пенсійного фонду України чи через Портал Дія?



Дата реєстрації через вебпортал

Якщо ви подали заяву про призначення пенсії через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України або Портал Дія, датою звернення за пенсією буде дата реєстрації вашої заяви на цих платформах.

Виправлення недоліків у документах

У разі якщо разом із заявою подані не всі необхідні документи, орган Пенсійного фонду України надішле вам письмове повідомлення через електронний кабінет користувача про необхідність подання додаткових документів.

Подача додаткових документів

Якщо ви подасте додаткові документи не пізніше ніж через три місяці з моменту отримання повідомлення, дата звернення за пенсією залишиться датою реєстрації первинної заяви на вебпорталі Пенсійного фонду України або через Портал Дія.

Цей порядок забезпечує чітке визначення дати звернення та гарантує, що ваша заявка буде оброблена вчасно, навіть якщо в процесі подання документації виникнуть непередбачені ситуації.

Джерело: ПФУ

Подписывайтесь на "Блокнот Херсона" в Telegram или Viber




Оставьте комментарий